Het programma van 2019


12.00 - 12.30

Inloop inclusief lunch


12.30 - 12.40

Opening dagvoorzitter - Tom Wilms

Positionerings-expert, Partner Villa


12.40 - 13.20

Keynote - Paul Iske
Instituut voor Briljante Mislukkingen

Briljante Mislukkingen: Omgevingen voor Experimenteren en Leren
Soms zijn mensen bang om te falen, of om te vertellen hoe het écht is gegaan. Zeker in de zorg, waar je vaak helemaal niet zit te wachten op dingen die mislukken. Maar in complexe omgevingen lopen dingen nu eenmaal niet altijd als gepland. Het Instituut voor Briljante Mislukkingen probeert een bijdrage te leveren aan een klimaat waarin mensen dingen durven te proberen, trots zijn op hun poging en de geleerde lessen zelf in praktijk brengen en willen delen met anderen.


13.20 - 13.30

Koffiebreak


13.30 - 14.10

Keynote - Jeroen Weites
Sanofi

Transformatie; de onmisbare sleutel tot succes in de farmaceutische industrie
Transformatie in de farmaceutische industrie is de enige manier om winstgevend te blijven en ook in de volgende eeuw te blijven groeien. De verandering in hoe farmaceutische bedrijven de markt / hun stakeholders benaderen is hierin cruciaal. Bedrijven transformeren om competitief te blijven, te differentiëren en om beter in te spelen op de behoeftes van hun stakeholders. Via diverse kanalen wordt via digitale transformatie ingespeeld om ‘customer value’ te creëren. Hoe succesvol is de farmaceutische industrie nu echt in ‘disruptive thinking’ en betekent transformatie ook ‘revenue growth’?


14.10 - 14.50

Keynote - Aafje Nijman
Bureau Nijman + Van Haaster

Irrestible 2020, hoe kan de gezondheidszorg aansluiten op de veranderende tijdgeest
Vanuit tijdgeest, maatschappelijke ontwikkelingen en aangevuld met feiten wordt een onorthodoxe visie gegeven op de manier waarop de zorg toekomstbestendig gemaak kan worden.

 


14.50 - 15.45

Bezoek aan het innovatielab


15.45 -
16.15

Break out I

Neil van der Veer, Newcom
Frank Niemansverdriet, Zorgmarketeer Amphia Ziekenhuis

of

Winnie Nijhoff, Branddoctors

Hoe verbeter je de beleving van nieuwe patiënten rondom het instroomproces?

 


16.15 -
16.45

Break out II

Esther Reenders, CEOlab
Sjors van der Maat, St. Antonius Ziekenhuis

Continue verbeteren in eigen regie geeft energie!
Wat zou er gebeuren als je zorgteams zelf de regie geeft over uitvragen van patiëntervaringen?
Al ruim 3 jaar werken 50 teams op deze manier. Zélf aan de knoppen blijkt heel leuk en vooral leerzaam. En dat is veel waard in deze tijd waar werkplezier een grotere rol speelt dan ooit. Ergens energie van krijgen is een gezonde voedingsbodem voor verbeteren en optimaliseren. Deze sessie geeft inzicht in de wijze waarop je dit kan aanpakken: van draagvlak creëren tot uitvoering in de dagelijkse praktijk. Een inspirerende sessie om morgen zelf mee aan de slag te kunnen.

 of

Eveline van Eck, GGD West-Brabant

Op Innovatie Expeditie met GGD West-Brabant
Innoveren is lastig, zeker in de zorg waar je met zoveel partijen en belangen te maken hebt. En waar nooit ruimte gevoeld wordt voor iets anders dan de dagelijkse hectiek. Bij de GGD West-Brabant zijn ze na jarenlang experimenteren op een aantal mooie sporen uitgekomen. Ze gebruiken daarvoor Design Thinking, de VOORT (FORTH) innovatiemethode en het concept van de Health Innovation School. Eveline van Eck, innovatiemanager bij de GGD en master FORTH facilitator deelt graag haar ervaringen vanuit de praktijk: hoe creëer je meer beweging en een innovatieve mindset in je organisatie? Hoe zorg je voor een vliegende start van innovatie in je regio? Hoe ga je samen op Innovatie Expeditie?

 


16.45 - 17.00

Discussie


17.00 -
17.10

Koffiebreak


17.10 -
17.50

Keynote - Thijs Spigt
Erasmus MC

Valorisatie binnen Erasmus MC: van goed idee tot impact
Erasmus MC creert, als grootste UMC in Nederland, heel wat innovaties. Hoe wordt gegarandeerd dat die innovaties uiteindelijk ook toepasbaar worden in de zorg? Maar ook, hoe stimuleert Erasmus MC dat meer innovaties tot stand komen? Wat komt er bij kijken om van een goed idee een dienst of product te maken dat impact maakt in de zorg? Behalve het valorisatie-proces, zal aandacht gegeven worden aan een aantal voorbeelden uit de praktijk. 


17.50 - 18.00

Afsluiting dagvoorzitter - Tom Wilms


18.00 - 19.00

Netwerkborrel